Vár a Világ Utazási Iroda - Körutazások a nagyvilágban

new-icon Magazin new-icon

Miért éppen Málta a tökéletes úti cél idén nyárra?

Málta, a Földközi-tenger szívében található apró szigetország, igazi kincsestár a történelem és a természet szerelmeseinek. Ez a lenyűgöző hely számos kultúra találkozási pontja, ahol az ősi templomok, középkori városok és barokk épületek mesélik el az évezredek történelmét. A gyönyörű tengerpartok, kristálytiszta vizek és lélegzetelállító sziklák pedig tökéletes hátteret biztosítanak a pihenéshez és a kalandokhoz.

Elolvasom ››

Portugália legvonzóbb turista célpontjai 2024-ben

Portugália évről évre egyre népszerűbb úti cél a turisták körében, és 2024-ben is számos gyönyörű hely várja az odalátogatókat.

Elolvasom ››

Miért népszerű még mindig a buszos körutazás?

Az utazás mindig is az egyik legkedveltebb kikapcsolódási forma volt, és számos módja van annak, hogy eljussunk a vágyott úti célunkhoz. Bár a repülőgépek és vonatok gyors és kényelmes lehetőséget kínálnak, a buszos utak továbbra is népszerű választásnak számítanak a nyaralók körében. Az elmúlt években a buszos körutazás reneszánszát éli, köszönhetően a modern buszok kényelmének, a költséghatékonyságnak és a környezetbarát utazási lehetőségeknek. Ebben a blogcikkben megvizsgáljuk, miért érdemes még mindig buszos utakat választani nyaraláshoz, és milyen előnyöket kínál ez az utazási forma.

Elolvasom ››

Álomutazás Skandináviába - Helsinki és Koppenhága legfontosabb látnivalói

A skandináv országok lenyűgöző kultúrával, történelemmel és természeti szépségekkel büszkélkedhetnek. Helsinki és Koppenhága két olyan város, amelyek kiválóan tükrözik ezt a gazdagságot.

Elolvasom ››

Andalúziai körutazás: Fedezzük fel Dél-Spanyolországot 6 nap alatt

Egy hat napos andalúziai körutazás fantasztikus lehetőség arra, hogy te is felfedezd Spanyolország egyik legszebb és legváltozatosabb régióját. Ebben a blogcikkben bemutatom, mi mindent érdemes megnézni egy hatnapos körút során.

Elolvasom ››

Párizs, a 2024-es olimpiai játékok fővárosa

Párizs ismét a világ figyelmének középpontjába kerül, hiszen 2024-ben harmadszor ad otthont az olimpiai játékoknak. A francia főváros már 1900-ban és 1924-ben is rendezett olimpiát, de a mostani esemény különösen fontos, mivel a modern idők kihívásaira válaszolva egy zöldebb és fenntarthatóbb rendezvényt ígér.

Elolvasom ››

Miért érdemes hajóval utazni?

A tengeri hajóutak népszerűsége világszerte töretlen, ám itthon még kevesen ismerik fel ennek az utazási formának az előnyeit. Ebben a blogcikkben bemutatjuk, miért érdemes hajóval felfedezni a világot, és milyen egyedülálló élmények várnak azokra, akik mernek valami egészen újat kipróbálni. 

Elolvasom ››

Miért érdemes Görögországban nyaralni 2024-ben?

Görögország, ez a csodálatos ország nem csupán a Földközi-tenger kék hullámai és a fehérre meszelt falú kis házak földje, hanem egy olyan történelmi kincsesláda is, amely az antik világ óta vonzza az utazókat. Itt a múlt és a jelen különleges egyvelege található, amelyek együttesen teszik Görögországot az egyik legvarázslatosabb úti céllá.

Elolvasom ››

Nyaralás Montenegróban: Fedezzük fel a balkáni térség gyöngyszemét

 Montenegró, az Adriai-tenger partján elhelyezkedő kis ország, egyre inkább felkerül a nemzetközi turizmus térképére. 2024-ben is sokakat vonz a természeti szépségeivel, történelmi helyszíneivel és kulturális gazdagságával. Montenegró ideális úti cél, ha egy különleges, mégis nyugodt pihenésre vágyunk a forgalmas turistaútvonalaktól távol. 

Elolvasom ››

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

 • Miért éppen Málta a tökéletes úti cél idén nyárra?
  2024.06.14.
  Elolvasom ››
 • Portugália legvonzóbb turista célpontjai 2024-ben
  2024.06.07.
  Elolvasom ››
 • Andalúziai körutazás: Fedezzük fel Dél-Spanyolországot 6 nap alatt
  2024.05.17.
  Elolvasom ››
 • Párizs, a 2024-es olimpiai játékok fővárosa
  2024.05.11.
  Elolvasom ››
 • Miért érdemes hajóval utazni?
  2024.05.03.
  Elolvasom ››

Legkedveltebb cikkek