Dél-Spanyolországi körutazás extra változat: Marokkói és Gibraltári kitérővel

Dél-Spanyolországi körutazás extra változat: Marokkói és Gibraltári kitérővel

 1. /
 2. 2024.05.25.
  8/7
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  374 900  Ft/fő
  749 800  Ft/foglalás

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • retúr repülőjegy,
 • reptéri illeték,
 • személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm),
 • 7 éjszaka szállás 3-4 csillagos szállodában,
 • félpanziós ellátással,
 • csoportkísérő költségei.

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Kötelező programköltségek idegenvezetéssel, busszal, belépővel: 245 euro

 • Tartalmazza:  Programok során a buszközlekedés költsége, Belépőjegy az Alcazarba (királyi palotába Sevillában), Helyi idegenvezető Córdobában a mecset látogatásával, Helyi idegenvezetés Rondában, Kirándulás Granadába magyar nyelvű idegenvezetővel, látogatás az Alhambrában, retúr transzferbusz költsége a reptér és a szálloda között

Fakultatív program:

 • Kirándulás Gibraltárba, belépővel a hegyre 100 EUR  (minimum 15 főtől indul)
 • Egész napos Tanger 140 EUR  (garantáltan indul)

További költségek:

 • 10 kg-os feladandó poggyász: 23.000 Ft/db, 20 kg-os: 35.000 Ft/db
 • Elsőbbségi beszállás: a kisméretű kézipoggyászon (40x20x25 cm) kívül egy nagyméretű kézipoggyász (55x40x20 cm) is a fedélzetre vihető: 23.000 Ft/fő
 • Fix ülőhely a gépen egymás mellett: 5.500 Ft/fő/irány
 • Utasbiztosítás 8 napra 18 éven aluliaknak: 3.680 Ft, 18 éves kor felettieknek: 7.360 Ft
 • Útlemondási (storno) standard (teljes részvételi díj 2%-a)

Fakultatív belépők: 2024 évben emelkedhetnek

 • Sevilla katedrális és giralda (harangtorony): 15 euro
 • Malaga katedrális: 8 euro
 • Malaga vár és Alcazaba: 6 euro
 • Ronda Bikaviadal aréna: 12 euro

(a programok tartalmazzák a buszközlekedés, idegenvezetés és a megadott látnivalók díját)

 

Programleírás

1. NAP: INDULÁS/ SEVILLA  2024.05.25     

 Elindulás Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, 10:25-kor, érkezés Sevillába, 14:05-kor. Rövid buszos városnézést teszünk, majd séta a gyönyörű Maria Luisa Parkban utána ismerkedés a város nevezetességeivel. Vacsora, szállás Sevillában. 

2. NAP: SEVILLA 2024.05.26

A mai napot Spa­nyolország legszínpompásabb és legforróbb városának felfedezésére szánjuk. Tartson velünk Andalúzia fővárosába, a Guadalquivir folyó partján fekvő Sevillába! Bejárjuk a mesés szépségű óvárosának, a Santa Cruz negyednek szűk kis ut­cáit, majd meglátogathatjuk a spanyol uralkodók által a XIII. és XVI. század között épített királyi palotát, az Al­cázart, melynek mudéjar stílusú régebbi része még teljesen a mór időket idézi, hatalmas kertjében pedig a legnagyobb nyári hőség­ben is kellemes sétát tehetünk. A város másik fő műemléke a ka­tedrális (F), mely a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. A templom leggazdagabban díszített részei a több mint 1000 alakot felvonultató aranyozott oltárkép, valamint a főol­tárral szemben található zárt kórus hatalmas barokk orgonájával, de itt található Kolumbusz Kristóf sírem­léke is. Az egykori arab mecsetet ugyan a spanyolok lebontották, de megőrizték és harangtoronnyá ala­kították át az annak XII. században épí­tett minaretjét, mely az akkori Euró­pa legmagasabb épülete volt. Ez a torony a csaknem 100 méter magas Giralda, mely ma Sevilla szimbólu­ma, és egyben legjobb kilátóhelye.

3. NAP: CORDOBA/MALAGA 2024.05.27.

Autóbusszal Córdobába indu­lunk, a középkori mór kézművesség és kultúra központjába. Andalúziá­nak ez a városa őrizte meg legjob­ban az arab idők hangulatát, ahol az óváros sikátorainak útvesztőiben ma is szinte Észak-Afrikában érez­hetjük magunkat. Córdoba fő látvá­nyossága a VIII. és X. század között épült hatalmas Mezquita mecset, melyet a spanyolok a XVI. században székes­egyházzá alakítottak át. A Mezquita körül elterülő óvárost, az idegenvezetővel   bebarangolva útba ejtjük a zsidónegyed egyet­len kis fennmaradt zsinagógáját, valamint a leghangulato­sabb sikátort, a Virágok utcácskáját is. Az arab kézműipar hagyománya ma is él a városban. Különösen a híres „kordován” bőrből készült árukat érdemes szemügyre venni szabadidőnkben, ha igazi andalúz emléket szeretnénk hazavinni Cór­dobából. Innen elindulunk Malagába. Szállás és vacsora Malagában.

4.NAP: FAKULTATÍV TANGER 2024.05.28

Reggel Algeciras vagy Tarifa kikötőjébe megyünk, ahol behajózunk és átkelünk a Gibraltári-szoroson. Tangerbe érkezés után egy buszos városnézés vár ránk a város különböző negyedein keresztül az Espertel-fokig, amely kilátójából megtekinthetjük a Földközi-tengert és az Atlanti-óceánt. Visszatérve a városba teszünk egy gyalogos sétát a kasbahban, amely az óváros erőddel körülvett része. Sétálunk a szűk kis utcácskákban, betekintést teszünk a kézművesek műhelyeibe. Ebéd egy tipikus marokkói étterembe, ahol megkóstolhatják az ország nemzeti ételét, a kuszkuszt. Szabadidő és délután komppal visszatérünk Algeciras vagy Tarifa kikötőjébe, ahonnan busszal megyünk vissza a szállásra. Szállás és vacsora Malagában.

5. NAP: RONDA 2024.05.29.       

Autóbusszal utazunk Andalúzia legromantikusabb városába, Rondába. Idegenvezetővel megnézzük a középkori erődítményt: a bástyákat, a tornyokat, és az Almocábar kaput. A városkát kettészelő Guadalevin folyó vájta ki a közel 100 méter mély El Tajo szurdokot, amely mára a város egyik leghíresebb látványossága. Ellátogatunk a város történelmi arénájához (F) (ez a legrégebbi aréna Spanyolországban), mely 1785-ben kőből épült és ma egy múzeumnak ad otthont, amely a bikaviadal művészetét és történetét mutatja be. Az óvárosban látni fogjuk a régi palotákat és templomokat. Szállás és vacsora Malagában.

6. NAP: GRANADA ÉS ALHAMBRA 2024.05.30

Reggeli után indulunk busszal Granadába! Granadáról azt tartják a híres spanyol mondás szellemiségében: „Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit!” Városnézés Granadában, mely során láthatjuk a város központját, a főbb és híresebb tereket és templomokat. Megtekintjük az egykori mór uralkodók rezidenciáját, az Alhambra palotát, mely a középkori mór palotaépítészet legszebb fennmaradt emléke az egész világon.  Az Alhambrát és a hozzá tartozó kerteket, a Generali­fét idegenvezetőnk kíséretében ismerhetik meg. Városnéző sétánkat a domboldalra épült hangulatos Albaicín óváros­ban folytatjuk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alsóvárosra és az Alhambra épületegyüttesére. Útba ejtjük a XIII. századi karavánszeráj épületét és az arab világot idéző bazárt is, majd meglátogatjuk a város csodálatos katedrálisát. Sza­badidő vásárlásra. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szálláshe­lyünkre Malagába. Vacsora és szállás Malagában.

7. NAP: FAKULTATÍV GIBRALTÁR ÉS MARBELLA  2024.05.31  (minimum 15 fő esetén)

Buszunkkal elutazunk Gibraltárba, a brit fennhatóság alá tartozó „Sziklához”. Utunk a Costa del Sol (Napos Part) látványos autópá­lyáján, elegáns üdülővárosok, luxus lakóparkok és golfpályák mentén halad nyugat felé. Gibraltárba érve helyi minibuszokra szállunk át, me­lyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdé­libb pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Fakultatív látogatás keretében, felkeres­hetjük a Szent Mihály-cseppkőbarlan­got, és megismerkedhetünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldal­ban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális vá­roska felfedezéséhez, melynek szí­nes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. A tengerparton egy rövid megálló erejéig útba ejtjük még a Costa del Sol legelegánsabb üdü­lőhelyének, Marbellának jachtkikö­tőjét, mely a spanyol hírességek és milliomosok kedvelt találkozóhelye. Este szállás és vacsora Malagában.

8. NAP: MALAGA 2024.06.01

Reggeli után egész napos program Malagában (Malaga katedrális, központban séta). Séta a város központjában, meglátogatva azokat a helyeket, ahol a különböző itt élő civilizációk hagyták nyomaikat, megtekintjük a város legjelentősebb műemlékeit.  Malaga katedrálisa (F) – Catedral de la Encarnación de Málaga, 1528 és 1782 között épült egy mecset helyén. Építészeti stílusát a barokk és a reneszánsz határozza meg. Diego de Siloe tervei alapján készült. Pénzhiány miatt csak az északi tornya készült el, de így is nagyon lenyűgöző épület. Malaga híres bikaviadal arénája, magas toronyházak között bújik meg és tényleg egy kőhajításnyira van a tengerparttól. 1874-ben kezdték meg az építését és 2 évvel később már az első bikaviadalt tartották itt.

A Plaza de Aduanaról egy rövid sétával elérhető a La Alcazaba (F) mór erőd, ami Malaga egyik fontos nevezetességei közé tartozik. Az erőd a 700-as évekből származik, de fő struktúrája a 11. században készült el. Bejárata, a Puerta del Cristo, ahol az első misét tartották, amikor a keresztények győzelmet arattak a városban. Egy gyalogút vezet keresztül a szökőkutakkal tarkított szépen ápolt kertben. A Puerta de las Columnas, Arco del Cristo és az Arcos de Granada kapukon vezet keresztül az utunk. Teraszairól csodálatos kilátás nyílik a városra és a kikötőre. Egy kisebb palota ad otthont az archeológiai múzeumnak. Majd lehetőség nyílik a Gibralfaro-kastélyt megtekintésére is.Szabadidő keretében kisétálhatunk a tengerpartra vagy vásárolhatunk a központban. Indulás a reptérre este 18:00-kor! Gépünk 20:25-kor indul Budapestre. (Érkezés 23:45-kor)

A programok sorrendje az egyes nevezetességek által felkínált foglalási időpontok miatt változhat.

 

Szállás leírása

A Benalmádena kikötőjében elhelyezkedő Hotel Alay - Adults Only Recommended 50 méterre található a strandtól. A szálloda 3 szabadtéri úszómedencével, helyszíni étteremmel és kerttel várja vendégeit. A napfényes, tágas, légkondicionált szobák modern berendezéssel és ingyenes wifivel rendelkeznek. Mindegyikben síkképernyős TV és saját fürdőszoba található. A legtöbb szobából a tengerre nyílik kilátás. A szálloda éttermében nemzetközi és spanyol ételeket szolgálnak fel. A medence mellett snackbár működik, a nyári teraszon pedig koktélokat kínálnak. A helyszínen éjjel-nappali recepció és poggyászmegőrző biztosított. A komplexum Malapesquera strandklubja a legközelebbi strandon függőágyakat kínál felár ellenében.

Exe Gran Hotel Solucar****

A Sanlucar la Mayor-i szálloda szezonális szabadtéri medencével, ingyenes wifizónával és díjmentes parkolási lehetőséggel várja vendégeit. Az Exe Gran Hotel Solucarral szemben megálló buszokkal 30 perc alatt érhető el Sevilla központja, autóval pedig akár 15 perc alatt is megközelíthető.

A szálláshely légkondicionált szobái műholdas TV-vel és minibárral rendelkeznek. A szobákban széf és íróasztal, a saját fürdőszobában pedig hajszárító szolgálja a kényelmet. Néhány szoba 2 részből áll és társalgó kapcsolódik hozzá.

A Don Curro étteremben hagyományos andalúz fogásokat szolgálnak fel, míg az udvaron, a medence mellett a vendégek svédasztalos reggelit fogyaszthatnak. A szálloda kávézójában könnyű frissítőket is készítenek.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Hotel Don Paco / Hotel los Jazmines

Dél-Spanyolországi különkiadás (Caminito del Rey, Tanger): félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

Spanyolország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
7 éjszaka
new-icon
Transzfer
419 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Montemar

A spanyol Manhattan: BENIDORM - 5 éjszaka FÉLPANZIÓVAL, 3*-os szállodában

Spanyolország, Benidorm
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
5 éjszaka
new-icon
Transzfer
169 950 HUF-tól new-icon
new-icon Ibis Budget London Hounslow

Seprűnyélen Londonban, Harry Potter stúdió látogatással

Nagy Britannia, London
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
2 éjszaka
new-icon
Transzfer
159 900 HUF-tól new-icon
new-icon Vassos Nissi Plage Hotel Spa

Luxusnyaralás CIPRUSON, a csodálatos NISSI BEACH-en (5 nap repülővel, félpanzióval)

Ciprus, Ayia Napa
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
169 950 HUF-tól new-icon