3 éj Dél-Olaszországban: Fedezze fel NÁPOLYT és környékét!

 1. /
 2. 2023.03.25.
  4/3
  Reggeli
  Kétágyas standard szoba
  119 950 HUF/fő
 3. 2023.03.31.
  4/3
  Reggeli
  Kétágyas standard szoba
  139 950 HUF/fő
 4. 2023.04.14.
  4/3
  Reggeli
  Kétágyas standard szoba
  139 950 HUF/fő
 5. 2023.04.21.
  4/3
  Reggeli
  Kétágyas standard szoba
  139 950 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

Repülőjegy

Illeték

Személyenként 1 db kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm)

Szállás 3 éjszakára

Reggelis ellátás

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Feladandó poggyász (max 10 kg): 18.000 Ft/db (oda-vissza összesen)

Feladandó poggyász (max 20 kg): 28.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás, mellyel a kisméretű kézipoggyászon (40x20x25 cm) kívül egy nagyméretű kézipoggyász (55x40x20 cm) is a fedélzetre vihető: 18.000 Ft/fő

Fix ülőhely a gépen egymás mellett: 4.500 Ft/fő/irány

Programleírás

A város környékének gazdag történelme és kulturális élete van. Híres a népszokásairól és konyhájáról (a pizza szülőhazája). A nápolyi nyelv,Olaszország egyik leggazdagabb és legszínesebb regionális nyelve, mely sok jellemzőjében eltér a hivatalos olasz nyelvtől. Történelmi jelentősége, valamint kiemelkedő gazdasági teljesítménye révén Nápolyt Dél-Olaszország nem hivatalos fővárosának tartják.

Látnivalók:

Dóm Nápoly hatalmas katedrálisa. A 14. században épült, de miután a 17. században egy földrengésben megsérült, barokk stílusban építették újjá. A gyönyörű dómban a város védőszentjének, Szent Januáriusznak a vérereklyéjét őrzik.

Santa Chiara egy komplexum: maga a templom, kolostor, múzeum, és a kripták a 14. században épültek, de a II. Világháborúban majdnem teljesen leégtek, végül a 20. század közepén restaurálták. Ha valaki magát a templomot önmagában nem is keresné fel, kolostorának gyönyörű kertjei miatt érdemes ellátogatni ide, ugyanis egy igazi oázis a nyüzsgő Nápolyban, és szinte az egyetlen hely a városban, ahol nincs grafiti.

Piazza del Plebiscito Nápoly legnagyobb tere, ahol Nápoly 2 híres látványossága, a Királyi Palota, és a San Francesco di Paola templom áll. A 17. századi Királyi Palotában betekintést nyerhetünk a korábbi fényűzésbe, impozáns szobák és festmények sorakoznak.

A 19. századi San Franesco di Paola templom inkább kívülről, mint belülről érdekes, a Királyi Palotával ellentétben, melybe külső megjelenése alapján talán be se mennénk, de belülről rendkívül díszes.

Galleria Umberto egy passzázs  a San Carlo Operaházzal átellenben, a város újjáépítésének egyik alapkövét jelentette. Emanuele Rocco tervezte, modern építészeti megoldásokat felhasználva a milánói Galleria Vittorio Emmanueléhez hasonlatosan. Üzleteknek, kávéházaknak ad otthont, míg a harmadik emeletén magánlakosztályok találhatók. A kereszt alaprajzú passzázs közepét egy 16 borda által tartott hatalmas üvegkupola fedi

A Piazza del Plebiscito mellett áll a Castel Nuovo (Új Vár) Nápoly egyik jelképe, és leghíresebb szimbóluma. A 13. században építtette Anjou Károly, de azóta többször bővítették és átépítették.

A "tojásvár" azaz a Castel dell'Ovo egy vár a tengerpart mentén, kávézók közelében. Egy szép, pihentető hely, tetejéről szép kilátásban gyönyörködhetünk.

Ha Nápolyban járunk semmiképp ne hagyjuk ki az igazi nápolyi pizzát, az olasz fagyit, a gelatot és a rumba áztatott piskótát, a baba-t!

Érdemes kirándulást tenni Pompeibe, Capri szigetére vagy akár a Vezúvot is megmászhatjuk!

Szállás leírása

A Hotel Bella Napoli nagyszerű ár-érték arányú szálláslehetőséget kínál Nápoly szívében, az üzleti negyed közelében, alig 250 méterre a központi pályaudvartól.

A kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkező Hotel Bella Napoli a buszpályaudvar és egy metrómegálló közelében fekszik. A központi pályaudvarról az Amalfi-part mentén közlekedő Circumvesuviana vonattal Pompeii és Sorrento is elérhető.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Csobbanás az olasz Adrián: 1 napos fürdőzés Caorle, Jesolo tengerpartján

Csobbanás az olasz Adrián: 1 napos fürdőzés Caorle, Jesolo tengerpartján

Olaszország, Lido di Jesolo
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
22 990 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Dei Congressi

Nyaralás Dél-Olaszország legszebb helyein tengerparti pihenéssel

Olaszország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
6 éjszaka
new-icon
Transzfer
249 900 HUF-tól new-icon
new-icon Büyük Sahinler Hotel

Város a Boszporusz partján - ISZTAMBUL

Törökország, Isztambul
new-icon
Busz
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
109 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Uvala Scott

Hosszú hétvége a horvát tengerparton, odafelé Plitvicei-tavakkal

Horvátország, Kraljevica
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
3 éjszaka
79 900 HUF-tól new-icon