Kirándulás a monarchiabeli Opatijában hazafele Plitvicei-tavak idegenvezetővel

Kirándulás a monarchiabeli Opatijában hazafele Plitvicei-tavak idegenvezetővel

 1. /
 2. 2024.09.21.
  2/1
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  49 900  Ft/fő
  99 800  Ft/szoba

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • az autóbuszos utazást,
 • 1 éj szállást 2 -3fős együttes elhelyezésével fürdőszobás szobákban,
 • bőséges félpanziós ellátással,
 • idegenvezető költségét.

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Kinti Programok költsége: 50 €/fő (belépődíjak, parkolási díjak, IFA, egyéb illetékek).

Utasbiztosítás: (2 napra): gyerek: 920Ft/fő, felnőtt: 1.840 Ft/fő

Útlemondási biztosítás: sima storno: 2%

Cimkék

Programleírás

1. nap:   

Indulás Budapestről a hajnali órákban. Folyamatos utazás után a kora délutáni órákban érkezünk meg az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatija városába. Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyen mi is végig sétálhatunk. Opatija eredetileg egy kis halászfalu volt, a XV. században egy kis bencés apátság épült a falu határába, melyről a későbbiekben a település a nevét kapta. A város felemelkedése a XIX. században indult el, amikor rijekai nemesek költöztek ide. A Villa Angiolina volt az első villa, majd mellette elkezdtek szaporodni a hasonlóan szép, tengerparti nyaralók. A következő növekedési hullám az osztrák-magyar uralom alatt következett, ugyanis itt töltötte nyaralását és a teleket a Monarcia nemessége, sőt még maga Ferenc József császár is innen irányított a Birodalmat a téli hónapokban. Felkereshetjük Opatija szimbólumát is, a Lány sirállyal szobrot. Opatija látnivalóinak kínálata széles, ha pedig szeretnénk megpihenni számos kedves kis kávézó, étterem vár ránk. Néhány óra eltöltése után tovább indulunk a szálláshelyünkre, ahol bőséges vacsorával várnak minket.

 2.nap:   

Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és elindulunk a Plitvicei-tavakhoz. Jegyváltás után megkezdjük a kalandozásunkat a vadregényes nemzeti parkban. Végig sétálunk néhány tó partján, megcsodálva sok-sok vízesést, ahol életre kel az indián filmek világa. A legnagyobb tavat elérve hajóra szállunk, és a 20 perces út alatt kicsit pihenünk, hogy azután tovább folytassuk kalandozásunkat. A program végén egy panoráma busz vár ránk, amely visszaszállít a parkolóba az autóbuszunkhoz. Ezután indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szállás leírása

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben (Rijeka, Opatija,)!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobák, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 20-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkön és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. 2020-tól vacsora mellé víz és gépi üdítő. Strandja kiépített és aprókavicsos. Nagy tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Csobbanás Horvátorszában: 1 napos fürdőzés Baska tengerpartján

Csobbanás Horvátorszában: 1 napos fürdőzés Baska tengerpartján

Horvátország, Baska
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
25 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Uvala Scott

Hosszú hétvége a horvát tengerparton, odafelé Plitvicei-tavakkal

Horvátország, Kraljevica
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
3 éjszaka
99 000 HUF-tól new-icon
new-icon Csobbanjon a magyar tengerben és fedezze fel a Veszprémi Állatkertet!

Csobbanjon a magyar tengerben és fedezze fel a Veszprémi Állatkertet!

Magyarország, Veszprém
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
15 900 HUF-tól new-icon
new-icon IBIS Styles Nice Vieux Port

Karneváli hangulat NIZZÁBAN

Franciaország, Nizza
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
129 950 HUF-tól new-icon