Hosszú hétvége a horvát tengerparton, odafelé Plitvicei-tavakkal

Hosszú hétvége a horvát tengerparton, odafelé Plitvicei-tavakkal

 1. /
 2. 2024.08.30.
  4/3
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  99 000  Ft/fő
  198 000  Ft/foglalás

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • az utazást autóbusszal,
 • 3 éj szállást 2*-os hotelben klímás kétágyas szobában,
 • bőséges félpanziót,
 • a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést,
 • regisztrációs díjat.

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

 • helyi IFA: 5  euro – helyszínen fizetendő
 • Egyágyas felár: 20 000 Ft
 • Utasbiztosítás 4 napra: felnőtt: 3.160 Ft, 18 év alatt: 1.580 Ft
 • Belépő a Plitvicei-tavakhoz: kb.35 EUR/felnőtt, 28 EUR/diák 15 EUR/gyerek
 • Fakultatív kirándulás a Krk-szigetre: 15 EUR/fő, Opatijába: 15 EUR/fő
 • Útlemondási biztosítás köthető, normál 2%.

 

Kecskeméti fel-leszállás: 4.000 Ft/fő (indulás a budapesti időponthoz képest egy órával hamarabb)

 

Programleírás

1.nap: Budapest – Plitvicei-tavak

Találkozó a Népligetben, a Szöglet Presszónál, indulás 05:00 órakor. Kora délelőtt érkezünk az Európa-szerte ismert Plitvicei-tavakhoz, Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába. A meseszép tavakat, melyek füzérszerűen húzódnak a vadregényes Kapela-hegységben, “ezer” apró erecske, patakocska és vadabbnál vadabb zuhatagok táplálják. A smaragd és a türkiz ezer árnyalatában pompázó víztükör, a fantasztikus erdei környezet egy színpompás mesevilágba repít bennünket. A Horvátország gyöngyszemeinek is tekinthető tavak és vízesések 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. A nemzeti park tizennyolc tavát összesen 92 vízesés köti össze, melyek közül a legnagyobb 71 méter magasból ömlik a Korana-folyóba. Kb. 17:00 óráig barangolunk a nemzeti parkban, majd elfoglaljuk szállásunkat. Este vacsora a szállodában.

2. nap: Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás a Krk-szigeten

Reggeli után a nap a pihenésé. Egész napos kikapcsolódás a tengerparton.

Akinek kedve van, részt vehet egy fakultatív kiránduláson a Krk-szigetre.  Autóbuszunkkal a Krk-hídon át közelítjük meg a szigetet, meglátogatjuk Vrbnik városkát, amely a tengerparton, dombok között helyezkedik el. Hangulatos óvárosában található a világ egyik legkeskenyebb, szinte csak vállszélességű utcája. Csodás fotók készülhetnek a régi házak tövében, a meredek, kifényesedett kövezetű utcácskákban. A nap további részében ellátogatunk a sziget egyik legismertebb pincéjébe, ahol 3 féle helyi bort kóstolhatunk, melyek egyike a sziget büszkesége, a Zlachtina, mely kimondottan e táj szőlőjéből készülő, száraz minőségi bor. Mellé kóstolót kapunk a helyi sajtokból, házi sonkából, ezzel koronázzuk meg a programot. Aki szeretné, meg is vásárolhatja a termékeket. A teraszról fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk.

Részvétel a „pinceprogramon” 18 EUR. Fizetendő helyszínen.

Visszafelé megállunk a sziget fővárosában, Krk-ben. Az óváros sikátorai megőrizték középkori jellegüket, úgy érezhetjük, mintha visszamentünk volna időben. A parton elfogyaszthatjuk délutáni kávénkat vagy akár egy finom horvát sört, a városi strandok valamelyikén pedig fürödhetünk is. Visszaindulás a szállásra a késő délutáni órákban. A kirándulás ára: 15 EUR/fő. (Mely tartalmazza a buszköltséget, behajtásokat, parkolást, autópályadíj és az egyéb felmerülő költségeket.) Minimum létszám 20 fő.

3. nap: Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Opatijába

Egész napos pihenés a tengerparton.

Vagy fakultatív kirándulás Opatijába. Autóbuszunkkal Rijekán át érkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatijába. Nem csoda, hogy még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat és nem a bécsi Schönbrunnban. Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.

Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították. 

A Hollywood-i Hírességek utcájának mintájára, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek. Kötelező látnivalói között találjuk a - valószínűleg 1420-ban épült - Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója. Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena-szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Abbázia legszebb látképei közé tartozik az Angyali üdvözlet-templom, mely szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve.
A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején. Visszaindulás a késő délutáni órákban.

A kirándulás ára: 15 EUR/fő. (Mely tartalmazza a buszköltséget, behajtásokat, parkolást, autópályadíj és az egyéb felmerülő költségeket.) Minimum létszám 20 fő.

4. nap: Zágráb - Budapest

Reggeli után (9:00 óra körül) hazaindulunk. Útközben Zágrábban megismerkedünk a főtérrel, a katedrálissal, a Nemzeti Színházzal, és a Medvednica-hegy és a Száva folyó között fekvő óvárossal, ahol gyönyörű parkokat és szökőkutakat láthatunk. Lehetőség van egy kellemes ebéd elfogyasztására, illetve a főtéren vásárolgatni. Hazaindulás a délutáni órákban, Budapestre érkezés késő este.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Szállás leírása

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben (Rijeka, Opatija,)!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobák, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 20-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkön és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. 2020-tól vacsora mellé víz és gépi üdítő. Strandja kiépített és aprókavicsos. Nagy tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, parkolás stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Minimum létszám: 45 fő

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Módosítási díjak:

 •   módosítási díj: (név, felszállás helye stb.): 2.500 Ft/fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Hotel Adriatic Omisalj

Hosszú hétvége a horvát tengerparton odafelé a Plitvicei-tavakkal, bőséges félpanzióval

Horvátország, Kraljevica
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
4 éjszaka
119 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel BM International / Grand Hotel Neum

Körutazás Bosznia-Hercegovina és Horvátország csodás tájain egy kis mandarinszürettel

Horvátország,
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
4 éjszaka
161 900 HUF-tól new-icon
new-icon Lucca / Genova / Sanremo / Antibes

Az olasz és a francia Riviéra egy út alatt: Ligúria és a Cote d Azur

Olaszország, Pisa
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
5 éjszaka
new-icon
Transzfer
279 900 HUF-tól new-icon
new-icon Athens Odeon Hotel

Az ókori görögök nyomában, Athén és környéke: repülővel, reggelivel és magyar idegenvezetéssel

Görögország, Athén
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
179 900 HUF-tól new-icon