NYARALJ VELÜNK DÉL-OLASZORSZÁGBAN

Időszak

augusztus

Nap / éjszaka

8 / 7

Ár

159900 Ft-tól

Utazás

Busz

Ellátás

Félpanzió

Tekintse meg az időpontokat!

Időpontok megnyitása.

Címkék:

Tengerparti nyaralás Családi utazás Körutazás

Leírás

Nyaralj velünk Dél-Olaszországban!NÁPOLY-CAPRI-AMALFI PART-POMPEI-VEZÚV
Városnézésekkel, strandolási lehetőséggel, idegenvezetéssel, félpanziós ellátással

2020. augusztus 16-23. (8 nap/7 éj)

1. NAP            VASÁRNAP               BUDAPEST-MONTECATINI TERME

Elutazás a hajnali órákban Budapestről. Folyamatosan utazunk autóbuszunkkal Toszkána felé, útközben rövid megállókat tartunk kulturált benzinkutaknál. Menetidő függvényében rövid kitérőt teszünk Padovában (Prato delle Valle-Szoborpark, Szent Antal Bazilika). Esti érkezés a szállodába Montecatini Terme városába.

 

2. NAP            HÉTFŐ                      NÁPOLY

Reggeli után Campania tartomány fővárosába, a pizza szülőhelyére, a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba kirándulunk. Gyalogos városnézés során megismerkedünk a főbb látnivalókkal: Castel Nuovo, Galleria Umberto, Piazza del Plebiscito, Gesú Nuovo látnivalói.  Megtekintjük a Dóm nagyszerű gótikus épületét, ahol leróhatjuk tiszteletünket Nápoly védőszentjének, Szt. Gennaronak ereklyéi előtt. Szabadidő keretében kipróbálhatjuk az igazi nápolyi, kemencében sült pizzát is. Este elfoglaljuk szállásunkat Sorrento mellett (vacsora)

 

3. NAP            KEDD                        CAPRI SZIGETE

Felejthetetlen hajókirándulásra indulunk a nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, a mesés Caprira. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Megérkezésünket követően hajókirándulást teszünk a sziget körül. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. Innen a sziget másik településére, Anacaprira megyünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre, Marina Grande-ra. Szabadidő keretében lehetőség nyílik felmenni libegővel a sziget legmagasabb pontjára, a Monte Solaro-ra (fakultatív, kb.12 EUR többletköltséggel kell számolni). A szigeten szabadidő keretében strandolásra is van lehetőség. A szállásra a kora esti órákban érkezünk vissza. (vacsora)

 

4. NAP            SZERDA                    AMALFI-RAVELLO

A mai napon a gyönyörű partvonallal rendelkező Salernói-öbölbe kirándulunk. Letekintünk Positano elbűvölő, színes házakkal teli kisvárosára. Ezután a Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. Kis sétát teszünk a városban, megcsodáljuk a Szent András dóm épületét, majd szabadidő keretében élvezhetjük a városka atmoszféráját, strandolásra is van lehetőség. Továbbutazunk a szintén a Világörökséghez tartozó festői kisvárosba, Ravelloba. A 350 méter magas Monte Torellóra települt Ravellót a XII-XIII. században virágoztatta fel a Rufolo család. A 'Villa Rufolo' buja kertjéből és mór kerengőiből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Visszautazás a szállásra, érkezés a délutáni órákban. (vacsora)

 

5. NAP            CSÜTÖRTÖK                        POMPEI - VEZÚV

Ma látogatást teszünk Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. Lehetőségünk lesz az ásatások megtekintésére helyi idegenvezető szakszerű tárlatvezetésével. A délután folyamán a „Pokol kapujánál”, Campania tartomány  ma is működő vulkánjához, a Vezúvhoz utazunk. Gyalogosan juthatunk fel a kráterhez, ahonnan páratlan kilátás nyílik Nápolyra és környékére. Délután visszatérünk szállásunkra. Szabadidő keretében strandolhatunk a tengerparton. Este vacsora a szálláson.

 

6. NAP            PÉNTEK                    SZABADPROGRAM-VÁSÁRLÁS-SORRENTO

A mai napunk a pihenés jegyében telik. Sorrento városában szabadprogram, vásárlási lehetőség. Délután strandolás.

 

7. NAP            SZOMBAT                 ORVIETO

Reggeli után elhagyjuk a Sorrentoi-félszigetet és észak felé haladunk. Útközben rövid városnézésre megállunk Orvieto-ban. A város egy bevehetetlennek tartott fennsíkon épült. Városbeli sétánkat a sikló felső megállójánál kezdjük: megtekintjük a Dómot, melynek homlokzata az olasz gótika színpompás csodája, majd a Szent Patrik kútjaként ismert vár kutat, melyet VII. Kelemen pápa építtetett. Innen továbbutazunk esti szálláshelyünkre, ami Montecatini Termében lesz.

 

8. NAP            VASÁRNAP               MONTECATINI TERME-BUDAPEST

A reggeli órákban megkezdjük hazautazásunkat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Útközbeen rövid megállót teszünk Trojane-ban, ahol óriási, házi baracklekvárral készült fánkokat kóstolhatunk.. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.  

Szolgáltatások:

Az ár tartalmazza

  • A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés minden költsége, 5 éjszaka szállás szállodában Sorrento közelében, 2-3 fős elhelyezéssel, félpanzióval (büfé reggeli és 3 fogásos vacsora), 2 éjszaka tranzitszállás Montecatini Termében kétágyas elhelyezéssel, reggelivel, az idegenvezető költségei.

Az ár nem tartalmazza

  • UTASBIZTOSÍTÁS 8 NAPRA 18 éven aluliaknak: 3.400 Ft, 18 éves kor felettieknek: 5.600 Ft
  • ÚTLEMONDÁSI (STORNO) BIZTOSÍTÁS: 2.240 FT
  • FAKULTATÍV BELÉPŐK ÖSSZESEN: GYEREKEKNEK KB 150 EUR / FŐ, FELNŐTTEKNEK: 165 EUR
  • (Tartalmazza: Ovieto sikló és dóm; Capri hajókirándulás, helyi idegenvezető költsége a szigeten, fülhallgató bérlés, helyi busz használata, belépőjegy Augustus kertjébe; Amalfi-partra helyi busz bérlésének, parkolásának költségei; belépőjegy a Villa Rufoloba; Vezúvra helyi busz költsége, belépőjegy; Pompeiben helyi idegenvezető költsége, fülhallgató bérlés, felnőtteknek belépőjegy (18 év alatt ingyenes a belépés)

Hasznos információk

TOVÁBBI KÖLTSÉGEK:

  • Utasbiztosítás 8 napra 18 éven aluliaknak: 3.400 Ft, 18 éves kor felettieknek: 5.600 Ft
  • Útlemondási (storno) biztosítás: 2.240 Ft
  • Fakultatív belépők összesen:           gyerekeknek kb 150 EUR / fő, felnőtteknek: 165 EUR

Népszerű ajánlatok

Kiruccanás Rómába 3 éjszakára, repülővel

Olaszország - Róma

Non-stop buszos utazás a Velencei Karneválra

Olaszország

Szuper nyaralás Costa Brava-n

Spanyolország - Malgrat de Mar

7 éjszakás nyaralás Málta szigetén, repülővel

Málta - Bugibba

5 vagy 7 éjszakás nyaralás Ciprus szigetén

Ciprus - Páfosz

Álomnyaralás Costa Brava-n

Spanyolország - Malgrat de Mar

NYARALJ VELÜNK DÉL-OLASZORSZÁGBAN

Olaszország

3 éjszaka Máltán repülővel

Málta - Bugibba