3 éjszaka szállás Marosvásárhelyen

Időszak

augusztus-október

Nap / éjszaka

4 / 3

Ár

29990 Ft-tól

Utazás

Egyéni

Ellátás

Reggeli

Tekintse meg az időpontokat!

Időpontok megnyitása.

Válasszon időpontot!

Bezár
29990 Ft / Fő
29990 Ft / Fő
29990 Ft / Fő
Tovább a foglaláshoz

Címkék:

Családi utazás Városlátogatás Hosszú hétvége

Ajánló

Multikulturális jellegére való tekintettel, Marosvásárhely vendégszerető városnak minősíthető, mely a területén összhangban élő különböző kultúráknak köszönhető. A kulturális sokszínűség eredete régi keletű, mely az etnikai csoportokban és a különböző vallási felekezetekben nyer kifejezést. A várost többségben románok és magyarok lakják. A Nyugat (és nemcsak) felé való nyitottságot, az övezetben beszélt nyelvek is bizonyítják, amelyek közül megemlítjük, az ország hivatalos nyelve mellett, a magyar nyelvet, a német nyelvet (léteznek líceumok, amelyekben magyar és német nyelven folyik az oktatás), angol nyelvet. Marosvásárhely municípium természeti szempontból is vonzó, egy olyan megye székhelye, amely felületének egyharmada erdővel borított. Magát a várost is erdők veszik körül, melynek egy jelentős része a város közigazgatási területéhez tartozik. Egy másik jelentős természeti elem a Maros, amely meghatározó jellegű Marosvásárhely számára, a folyóhoz köthető a város identitása, elsősorban a település megnevezését adó nevén keresztül, valamint jelenlegi formájának kialakulásában játszott szerepével.

Amint fentebb említettük, a marosvásárhelyi városi övezet változatos építészeti vagyonnal rendelkezik, így a turistáknak lehetőségük nyílik középkori, reneszánszkori, barokk és főleg „Art Nouveau” időszakbeli műemlékek meglátogatására. Ezek közül megemlítjük a „Rózsák téri” városi együttest, amelyet a város „emblémájának” tekintenek, a lakók és látogatók pedig felvállalnak – Középkori Vár, Színház tér, Kultúrpalota, a Polgármesteri Hivatal „art nouveau” együttese, Teleki-Bolyai Könyvtár, Királyi Ítélőtábla stb.

A város hagyományokkal rendelkezik a szórakozási lehetőségek biztosításának tekintetében is, két, a turisták és helybeliek által igen kedvelt szabadidőközpontja van: a Víkendtelepként ismert Maros Sport- és Szabadidőközpont – fürdő- és napozóhely, valamint a Somostető, ahol egy dús erdő közepén modern játszóteret alakítottak ki a gyermekek számára, ugyanitt van az Állatkert – amely méretben országos szinten a második helyen áll, továbbá léteznek biciklis utak, kocogópályák, valamint sétaösvények.

Szolgáltatások:

Közel a központhoz Kiváló elhelyezkedés
Szoba
Wi-Fi Klíma
Szórakozás
Étterem
Strandolás
Parkolás
Ingyenes parkolás

Az ár tartalmazza

  • A 3 éjszaka szállást 1 főnek, reggelivel.

Az ár nem tartalmazza

  • Vacsora felár ellenében kérhető
  • A helyszínen üdülőhelyi díj fizetendő

Szállás

Hotel Arena

Tamas Erno 1, 540037 Marosvásárhely, Románia

A Marosvásárhely központjától mindössze 10 perces sétára, a városi stadion és a park közelében található Hotel Arena díjmentes szaunával várja vendégeit. Ingyenes wifi biztosított, az ingyenes privát parkolót pedig videó megfigyeléssel őrzik.

A légkondicionált szobák síkképernyős kábel-TV-vel, minibárral és íróasztallal rendelkeznek. A saját fürdőszobákban ingyenes piperecikkek találhatók.

A 200 méterre lévő Forza Sportcentrum edzőterme díjmentesen használható.

A 80 fős Zeppelin bár és bisztró helyi és nemzetközi ételeket kínál. Ebédre napi menü igényelhető.

Marosvásárhely a Bukarest, Ploieşti, Brassó, Segesvár és Nagyvárad városait érintő E60-as út mentén található, 14 km-re a nemzetközi repülőtértől.

A szálláson magyarul is beszélnek!

Térkép megjelenítése

Hasznos információk

Látnivalók:

-Kultúrpalota

-Marosvásárhelyi Állatkert

-Középkori vár

-Urunk Mennybemenetel Katedrális

-Bólyai Múzeum

-Bólyai Líceum

-Kárnász-ház

-Teleki Téka

Népszerű ajánlatok

7 éjszakás nyaralás Ciprus szigetén

Ciprus - Páfosz

3 éjszaka az Álomszigeten, Szantorinin

Görögország - Perissa

Csobbanás az olasz Adrián

Olaszország

3 éjszaka Máltán repülővel

Málta - Bugibba

7 éjszakás máltai nyaralás

Málta - Bugibba

Könnyű nyári csobbanás a horvát Krk szigeten, Baskán

Horvátország - Baska

Shopping túra: vásárlás a Designer Outlet Parndorfban és a Primarkban

Ausztria - Bécs

Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz, a világ egyik legszebb tórendszeréhez

Horvátország