Az ország nyugati szeglete, az Őrség

Tekintse meg az időpontokat!

Időpontok megnyitása.

Ehhez az utazáshoz még nem rögzítettek ajánlatot!

Címkék:

Városlátogatás Non-stop

Ajánló

Találkozás 06:45-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 07:00-kor. Folyamatos utazás Körmendre, útközben egy pihenőt tartunk.
A délelőtti órákban érkezünk Körmendre, ahol meglátogatjuk a Batthyány kastélyt, mely mintegy 350 évig volt a Batthyány-család tulajdonában. A korábbi reneszánsz épületet először barokk, majd a 19. sz.-ban klasszicista stílusban építették újjá. Ma az épületben több, különböző témájú múzeum működik, ezek egyike Batthyány Lajosnak, az első magyar miniszterelnöknek állít emléket.. védett arborétum. Legkülönlegesebb látnivalója a 400 éves, 35 méter magas platánfa.
A kora délutáni órákban érkezünk az Őrségi Nemzeti Parkba, ahol meglátogatjuk a Tökfesztivált. A 2002. óta évente megrendezésre kerülő fesztiválon az őstermelők legkülönfélébb portékájukat mutatják be és árulják a látogatóknak, hiszen a termelői piac azóta minden évben része a Tökfesztivál programkínálatának, amely egyébként az Őrség több településének (Magyarszombatfa, Nagyrákos, Szalafő, Őriszentpéter), összefogásával valósul meg. Több település között ingyenes „Tökjárat” közlekedik és ezáltal egy napon több rendezvényhelyszín is bejárható.A kézműves vásározók és a helyi termelők száma túllépi a százat is és a legkülönfélébb termékeket kínálják a szörpöktől, lekvároktól, gyógynövényektől kezdve a bőrből és csuhéból készült termékekig és tökkészítményekig.

A rendezvény több napig tart és ezalatt gasztro-programok, gyermekprogramok, kulturális programok, kézműves kirakodóvásár, Tökkirály-választás, töklámpás felvonulás Őrségi Termelői Piac várja az idelátogatókat.

A különböző pavilonoknál legkülönfélébb tökből készült termékek vásárolhatók, garantáltan egyéni termelőktől, mint pl. tökmagolaj, töklekvár, chutney, töklámpás, dísztök, sütemények.Természetesen a magyar vendégszeretetre jellemzően finomabbnál finomabb helyi specialitások, italok is kóstolhatók.

Hazaindulás Budapestre 17 órakor, hazaérkezés várhatóan 21 óra körül.

Szolgáltatások:

Szoba
Szórakozás
Strandolás
Parkolás

Az ár tartalmazza

  • az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az ár nem tartalmazza

  • az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Hasznos információk

Belépő a kastélyba felnőtt 1200 Ft/fő, diák és nyugdíjas: 600 Ft/fő.
A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.
A programváltozás jogát fenntartjuk.
Utazás: autóbusszal. Útközben egy pihenőt tartunk. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.


Fontos a megfelelő öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók.

Népszerű ajánlatok

3 éjszaka az Álomszigeten, Szantorinin

Görögország - Perissa

7 éjszakás nyaralás Ciprus szigetén

Ciprus - Páfosz

Álomnyaralás Ciprus szigetén, Ayia Napán

Ciprus - Ayia Napa

7 éjszakás máltai nyaralás

Málta - Bugibba

3 éjszaka Máltán repülővel

Málta - Bugibba

Korfui nyaralás félpanziós ellátással

Görögország - Korfu

Shopping túra: vásárlás a Designer Outlet Parndorfban és a Primarkban

Ausztria - Bécs

4 nap Zakopanéban, reggelivel

Lengyelország - Zakopane