Körutazás Törökország csodás tájain magyar nyelvű idegenvezetéssel

Körutazás Törökország csodás tájain magyar nyelvű idegenvezetéssel

 1. /
 2. 2024.05.30.
  8/7
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  299 900  Ft/fő
  599 800  Ft/szoba
 3. 2024.09.12.
  8/7
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  299 900  Ft/fő
  599 800  Ft/szoba

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • repülőjegy Turkish Airlines mentrend szerinti járatával,
 • reptéri illeték,
 • személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (8 kg) és 1 db feladós poggyász 20 kg,
 • 7 éjszaka szállás helyi besorolás szerinti 4*-os Hotelekben félpanzióval (reggeli és vacsora),
 • reptéri transzferbusz költségei,
 • csoportkísérő költségeit.

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

 • Kinti busz költsége, programok költsége, helyi idegenvezető és helyi adók és a TIP-ek összesen (kötelezően fizetendő): 165 EUR
 • Utasbiztosítás 8 napra 18 éves kor felettieknek: 7.360 Ft
 • Útlemondási (storno) standard (teljes részvételi díj 2%-a)
 • 1 ágyas felár költsége 7 éjre  88.000 Ft
 • A programok sorrendje az egyes nevezetességek által felkínált foglalási időpontok miatt változhat.

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

Kristálytiszta vizek, magas hegyek, ősi birodalmak romjai, kis idilli falvak, hatalmas kozmopolita városok – megannyi oka van annak, hogy miért érdemes Törökországba utaznia. 

Törökország minden régiója egyedi konyhai kultúrával rendelkezik, amely különböző összetevőket és recepteket használ. Mint ilyen, a török konyha sokkal több, mint ízletes kebab és baklava; benne friss tenger gyümölcsei és méze, desszertek egész világa, hatalmas reggeli kenhető ételek, oszmán klasszikusok, zöldséges ételek és még sok más.

A számos birodalomnak és civilizációnak a tanújaként Törökországban figyelemre méltó és  mennyiségű régészeti lelőhely található az egész országban. Az isztambuli palotáktól és mecsetektől Epheszosz romjain át Kappadókia földalatti városáig a régészet és a történelem rajongóinak menedéke.

Az olyan nagyvárosokon kívül, mint Ankara, Isztambul és Izmir, Törökországnak rengeteg természete, pihenésre alkalmas lehetősége is van, az Uludağ-hegységben való síeléstől a Rize tartománybeli túrázásig. Ne feledkezzünk meg Pamukkale fehér travertin teraszairól sem.

Törökországban sok rejtett régészeti lelőhely és történelmileg jelentős város is található. Legyen szó Ani romos középkori örmény városáról, vagy ősi királysírról a Nemrut-hegyen, rengeteg felfedeznivaló van a környéken.

Törökország építészeti hatóköre feltűnő, és mindent magában foglal, a történelmi templomoktól az egykori anatóliai birodalmak által épített kőházakig. Isztambultól Mardinig és azon túl mindig talál egy olyan szerkezetet, amely valójában megváltoztatja esztétikai perspektíváját.

A törökök mélységes vendégszeretetükről ismertek, és a velük töltött idő igazán értékes lecke az igazi emberi kapcsolatokban. Mindig meghívnak valakihez egy finom ételre, vagy legalább néhány pohár török ​​teára és valami édesre.

Program:

1. nap: Budapest – Isztambul         

A délelőtti órákban elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezést követően transzfer a szállodába, a környék egyéni felfedezése gyalogosan a csoportkísérővel. Vacsora. Szállás Isztambulban.

2. nap: Isztambul      

Reggeli, majd délelőtt félnapos városnézés helyi idegenvezetővel Isztambulban, mely során meglátogatjuk többek között a Topkapi szultáni palotát, a Kék Mecsetet, az Hagia Sofia (Aya Sofia) hajdani bizánci ortodox bazilikát. Délután szabad program,  vagy fakultatív programként hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon, ahol a vízről csodálhatjuk meg Isztambul „másik arcát”. (vízről megcsodálhatjuk a Galata Tornyot, az Aranyszarv-öbölt, ázsiai oldalt, a Boszporusz hidat.) (ára:35 euro) vacsora. Szállás Isztambulban.

3. nap: Ankara – Kappadokia         

Reggeli, majd utazás Kappadokiába. Útközben megállunk Ankarában, és megtekintjük az Anatóliai Kultúrák Múzeumát, ahol többek között paleolitikus, neolitikus, hatti, hettita, fríg, római és lidiai kincsekből összeállított kiállítást csodálhatunk meg. Délután tovább utazás, az esti órákban érkezünk Kappadokiába. Vacsora. Szállás Kappadokiában.

4. nap: Kappadokia

Hajnalban fakultatív programlehetőség: hőlégballonozás a felkelő nap fényében fürdő Kappadókia lenyűgöző tája felett. (A program időjárás függő, ára: kb. 300 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egésznapos kirándulás Kappadokia történelmi emlékei között, mely során meglátogatjuk egy földalatti városát, a Göreme templomvölgyet a sziklába vájt kolostoraival. Ezt követően ellátogatunk egy ónixműhelybe, ahol megismerkedhetünk az ónix megmunkálásának fortélyaival, valamint egy szőnyegboltban lehetőségünk nyílik az itt készített remekeket megcsodálni – esetleg megvásárolni. Visszautazás a szállodába a késő esti órákban. Vacsora. Szállás Kappadokiában. Este a vacsora után fakultatív lehetőség egy hangulatos barlangmulatóban egy török esten (ára: 50 euro) való részvételre 

5. nap: Konya – Pamukkale 

Reggeli, majd utazás Pamukkaléba. Útközben megállunk Konyában, a kerengő dervisek városában, ahol megtekintjük a Mevlana Múzeumot. Közben meglátogatjuk a Sultanhani karavánszerájt. A város építészeti és iparművészeti szempontból a szeldzsuk művészet kincsestára. Érkezés Pamukkaléba a délutáni órákban. Vacsora. Szállás Pamukkaléban.

6.Nap: Pamukkale – Hierapolis - Epheszosz 

Reggeli után Pamukkaléba indulunk, ahol gyógyvízzel töltött, teraszos mészkő medencékhez, a természet csodájához, majd Hierapolist, az ókori világ legfontosabb romjait tekintjük meg. (Temetkezési hely páratlan nekropoliszával, Anatólia egyik legszebb díszítésű színházával.) Sétálhatunk a gipszből és mészkőből kialakult travertin teraszokon, lábat lógathatunk a több ezer éves szódafürdőben, utána Epheszoszba, az ókori világ legjelentősebb kereskedelme központja felé vesszük utunkat. Ephesosban többek között láthatjuk az ókori világ hét csodájának egyikét, az Artemis templom maradványait, a házat, ahol Szűz Mária utolsó éveit élte, Ellátogatunk egy bőráruházba (termékbemutató és vásárlási lehetőség). Este Kusadasi környéken lesz a szállásunk, vacsora után szabadprogram.

7.nap: Pergamon – Trója - Dardanellák 

Megreggelizünk, majd a nap folyamán látogatást teszünk a hellenisztikus világ kulturális központjában, Pergamonban. Megtekintjük az Akropoliszt és világ legmeredekebb színházat, onnan tovább utazunk a homéroszi antik városba, Trójába a romokat és a falovat tekintjük meg. Szállásunk Canakkale környéken lesz.

8.nap: Rákóczi Ház – Isztambul - Budapest 

Tovább utazva átkelünk a Dardanellákon és Rodostóba utazunk. Felkeressük a Rákóczi házat, majd utunkat Isztambul felé folytatjuk, menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

 

Szállások:

* 2 X HB 4* HOTEL BÜYÜK ŞAHINLER HOTEL- ISTANBUL

* 2 X HB 4* HOTEL ALTINOZ HOTEL 4* -CAPPADOCIA 

* 1 X HB 4* HOTEL TRIPOLIS HOTEL 4* - PAMUKKALE

* 1 X HB 4* HOTEL FAUSTINA HOTEL 4* KUSADASI 

* 1 X HB 4* HOTEL IRIS 4* - CANAKKALE

vagy hasonló kategóriás szállodában.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Büyük Sahinler Hotel

Varázslatos ISZTAMBUL 4 nap alatt

Törökország, Isztambul
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
119 950 HUF-tól new-icon
new-icon Büyük Sahinler Hotel

Tulipánvirágzás Isztambulban

Törökország, Isztambul
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
169 900 HUF-tól new-icon
new-icon Semmeringi kirándulás Adventkor Ruszti karácsonyi vásárral

Semmeringi kirándulás Adventkor Ruszti karácsonyi vásárral

Ausztria, Semmering
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
16 900 HUF-tól new-icon
new-icon Csobbanás az olasz Adrián: 1 napos fürdőzés Lignano, Bibione tengerpartján

Csobbanás az olasz Adrián: 1 napos fürdőzés Lignano, Bibione tengerpartján

Olaszország, Bibione
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
29 900 HUF-tól new-icon