Adventi hangulat Milánóban és környékén repülővel, idegenvezetéssel

Adventi hangulat Milánóban és környékén repülővel, idegenvezetéssel

  1. /
  2. 2024.12.14.
    2/1
    Reggeli
    Kétágyas standard szoba
    99 900  Ft/fő
    199 800  Ft/foglalás

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

  • repülőjegy,
  • reptéri illeték,
  • személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm),
  • 1 éjszaka szállás Milánótól északra 4 csillagos szállodában,
  • reggelis ellátással,
  • reptéri transzfer,
  • idegenvezető

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

  • Programköltségek díja: 145 EUR/fő
    • (tartalmazza: belépőjegyek (F), helyi olasz bérelt busz költsége a programok során, Milánóban helyi közlekedés költsége, fülhallgató bérlés, idegenforgalmi adó)
  • Útlemondási (storno) standard (teljes részvételi díj 2%-a)
  • 10 kg-os feladandó poggyász: 18.000 Ft/db
  • Elsőbbségi beszállás: 18.000 Ft/fő
  • Fix ülőhely a gépen egymás mellett: 5.500 Ft/fő/irány
  • 2. nap borkóstolók krékerrel, helyi sajttal, sonkával: 25 euro/fő

A programok sorrendje az egyes nevezetességek által felkínált foglalási időpontok miatt változhat.

Programleírás

1. NAP: INDULÁS - MILÁNÓ          

Indulás a budapesti Liszt Ferenc reptérről a reggeli órákban, érkezés Bergamo repterére menetrend szerint 8-kor. Transzferbuszunk bevisz minket Milánó belvárosba. Idegenvezetőnk segítségével gyalogosan és helyi közlekedéssel fedezzük fel a város érdekességeit. Első programunk a milánói dóm (F), a város legnagyobb és leghíresebb egyházi építménye, az olasz gótika egyik mesterműve. Fakultatív programként lifttel és gyalog fel lehet menni a toronyba is (ennek díja a helyszínen fizetendő kb 20 euro/fő). Innen az 1800-as években épült II. Viktor Emmanuel Galériához sétálunk, ami a világ leghatalmasabb passzázsai közé tartozik. Mozaikos padlója és a központban magasodó dóm éppoly lenyűgöző, mint a világhírű divatmárkák üzletei, többek közt a Prada és a Louis Vuitton. A pompás bevásárlóárkádot "Milánó szalonja”-ként is becézik. Következő látnivalónk a Milánói Scala (F), ami a világ leghíresebb operaházainak egyike. A program során a múzeumot és az előadótermet is megtekintjük, majd ebédelési lehetőség a környéken. Sétánkat a Sforza-kastélynál folytatjuk, ahol besétálunk az udvarra. Innen Szent Ambrus által építtetett bazilikához sétálunk, aminek a kriptájában megnézhetők Szent Ambrus, és más szentek ereklyéi.

Késő délután, kora este szabadprogram, vásárlási lehetőség a dóm téren az adventi vásárban. Itt lesz vacsorázási lehetőség egyénileg. Este elindulunk szállásunkra, Milánától északra, szobák elfoglalása.

2. NAP: BRESCIA – BORKÓSTOLÓS EBÉD - BERGAMO

Reggeli után útnak indulunk és délelőttünket Brescia városában töltjük, ami Lombardia második legnagyobb települése. 2023-ra a szomszédos Bergamóval együtt az olasz kultúra fővárosává jelölték. Ez nem véletlen: szinte az egész itáliai történelmet megtaláljuk itt egy helyen. A római kor és a velencei uralom mellett leginkább a longobárd örökség levegője hatja át a helyet, hiszen ennek az érdekes népcsoportnak a leggazdagabb gyűjteménye itt található a Santa Giulia Múzeumban (F), amit mi is megtekintünk. Gyalogos sétánk során felfedezzük Brescia egymásba nyíló szép tereit, megismerkedünk történelmi emlékeivel, szép templomaival. Aki kíváncsi, megtekintheti a longobárd múzeumot is, melynek köszönhetően Brescia 2011 óta Világörökségi címmel büszkélkedhet. Kora délután látogatást teszünk egy birtokon, ahol a méltán híres Franciacorta borokból kóstolhatunk, melyhez krékert, helyi sajtot és sonkát szolgálnak fel (ez a program fakultatív, de ajánlott)

Délután siklóval (F) érkezünk Bergamo Alto magaslatra épült hangulatos óvárosába. Megtekintjük a dómot (F), a Santa Maria Maggiore templomot, benne Donizetti sírjával, Colleoni hadvezér reneszánsz síremlékét és élvezhetjük a kávézókkal teli tér mediterrán hangulatát. A városháza tornyából (F) pazar kilátás nyílik a környékre. Este buszunk kivisz minket Bergamo repterére, érkezés Budapestre a késő este/éjszakai órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Szállás leírása

A 4 csillagos AS Hotel Limbiate Fiera épülete Limbiate városában található, Milánó közelében. A szálloda éttermet, lounge bárt, valamint modern szobákat kínál műholdas TV-vel és ingyenes Wi-Fi-vel.  A szálláshelyről Monza, Como, Saronno és Milánó egyaránt megközelíthető. A szobák fából készült bútorokkal és minibárral várják a vendégeket. Minden szobához saját fürdőszoba tartozik káddal vagy hidromasszázs zuhannyal. A reggeli édes büfé, amely süteményeket, croissant-t és kompótokat tartalmaz. A Corso Como 52 étteremben ebédre és vacsorára mediterrán ételeket szolgálnak fel.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Hotel Villa Bisceglie

Az olasz csizma sarka: a titokzatos Puglia tartomány adventkor

Olaszország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
2 éjszaka
new-icon
Transzfer
159 900 HUF-tól new-icon
new-icon Az olasz csizma sarka: a titokzatos PUGLIA tartomány

Az olasz csizma sarka: a titokzatos PUGLIA tartomány

Olaszország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
216 900 HUF-tól new-icon
new-icon Tátrai Jégvarázs - Adventi kirándulás a jég birodalmába

Tátrai Jégvarázs - Adventi kirándulás a jég birodalmába

Szlovákia, Ótátrafüred
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
16 900 HUF-tól new-icon
new-icon Levi Hotel Spa

A Mikulás és rénszarvasai, husky-k és északi fény (kiscsoportos út Finnországba)

Finnország, Kittila
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
489 900 HUF-tól new-icon