Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal

Tekintse meg az időpontokat!

Időpontok megnyitása.

Ehhez az utazáshoz még nem rögzítettek ajánlatot!

Címkék:

Tengerparti nyaralás Családi utazás Hosszú hétvége

Ajánló

 A Kraljevica nevezetű kis település Északnyugat-Horvátországban található a Bakari-öböl bejáratánál, a Kvarner-öböl szívében, 30 kilométerre délre Rijekától, a Vinodoli-csatornában, egy meredek hegyoldalon. A kisvárossal szemben északra látható az előtte elterülő Krk-sziget. Maga a település hat kis faluból áll, amelyből az egyik a Kraljevica nevet viseli. A régi, part menti település enyhe éghajlatával tűnik ki. Téli középhőmérséklete 6, a nyári pedig 25 fok. Kellemes éghajlata miatt leginkább fürdőhelyként ismert. Könnyű megközelíthetősége miatt Kraljevica leginkább a gyermekes családok számára ajánlott üdülőhely, jó levegője miatt pedig olyan kirándulók számára, akik légzési nehézséggel vagy allergiás panaszokkal rendelkeznek.Kellemes klímája miatt komoly idegenforgalmi hagyománnyal rendelkezik, hiszen 1896-ban létrehozták itt az első tengeri fürdőt. A kis part menti város a pihenni és szórakozni vágyókat csábítja, és nyugodt kirándulást kínál gyermekes családoknak és pároknak egyaránt.

1896 óta ismert idegenforgalmi település. Ekkor hozták létre az első strandot az Ostro-félszigeten. A tiszta tenger máig megőrizte gyönyörű természeti világát, a csodálatosan szép strandokkal együtt. Kraljevica előnyére válik tiszta levegője, amelynek gyógyító hatást is tulajdonítanak, ezért a helységet gyógyhelyként tartják számon. Az Ostro-félsziget homokos és kavicsos partjával a virágzó turizmus egyik fénypontja.

A Scott- és a Dubno-öblök különlegesen szép strandjukkal tűnnek ki. Ehhez egy sor impozáns, árnyékos fenyőerdő társul, különös izgalmat kölcsönözve a vidéknek. A táj szépsége jó néhány kulturális látványossággal egészül ki, ami a történelem és kultúra iránt érdeklődő kirándulóknak kedvez.

Kraljevica történelme:

A település nevének eredete a latin portorium szóra vezethető vissza, amely magyarul vámot jelent. Ezt korábbi szerepe miatt kapta, mivel Kraljevica rendkívül jelentős kereskedelmi kikötő volt. Első alkalommal 1525-ben került említésre Hreljin néven, a Frangepán város kikötőjeként. Ebben az időben a történelmi város, Hreljin része volt. A horvát Kraljevica nevet írott formában először 1605-ben, egy rijekai könyvben említik. A kis település rövid, de annál érdekesebb történelemmel rendelkezik, jóllehet illír és római települések nyomait is megtalálták a területén.

A karolingok útvonalán, a Karlovacból Bakaron át Rijekába vezető út mentén a 18. századtól a 19. század második feléig Kraljevica fontos kereskedelmi csomópont volt. Az első nagy hajógyárat már a 17. század végén megépítették, a 19. század második felében pedig a város az adriai hajóépítés legfontosabb színhelyévé vált. Ebben az időben a Zrínyi-család uralkodott a városban. Ők voltak azok, akik 1671-ben a Frangepánokkal együtt a Habsburgok ellen összeesküvést terveztek. Ez kudarcba fulladt, s végül a Zrínyi- és a Frangepán-család minden birtokát elkobozták. A város két kastélyát, a Stari Gradot és a Noci Gradot az osztrák hadsereg katonai objektumként és katonai kórházként használta, s ennek megfelelően építette át azokat. A katonai kórházból később civil kórházat hoztak létre, amely 1990-ig működött.

1990-től ismert tengeri fürdőhely lett, gyönyörű villákkal és szép strandokkal. A városból egyre inkább valódi idegenforgalmi látványosság vált. Ennek ellenére a második világháborúban Olaszországhoz csatolták. A horvát függetlenség nagy áldozatokat követelt az akkori vezetéstől. Az ország néhány részét át kellett adnia Olaszországnak, ehhez tartozott Kraljevica is.

Szolgáltatások:

Közel a tengerparthoz Tengerparti
Szoba
Wi-Fi
Szórakozás
Étterem
Strandolás
Homokos tengerpart
Parkolás
Ingyenes parkolás

Az ár tartalmazza

  • Az utazás költségeit
  • A szállás díját félpanziós ellátással
  • A magyar utaskísérőt

Az ár nem tartalmazza

  • Üdülőhelyi díj: 1500 Ft/fő
  • Fix ülőhely a buszon: 2000Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás

Szállás

Hotel Uvala Scott

Uvala Grabrova b.b., 51262 Kraljevica, Horvátország

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben (Rijeka, Opatija,)!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobák, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 20-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkön és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. 2020-tól vacsora mellé víz és gépi üdítő. Strandja kiépített és aprókavicsos. Nagy tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

Térkép megjelenítése

Hasznos információk

Indulás Szegedről, előző este 21:00 órakor, Kecskemétről este 22:15-kor, Budapestről este 23:30-kor. Előzetes egyeztetéssel lehetőség van más útba eső helyeken is felszállni: Kiskunfélegyháza, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa stb. Érkezés a tengerpartra a reggeli órákban, így már első délelőtt is csobbanhatunk. A szobák 14 óra után foglalhatóak el, de addig is kapunk csomagszobát.

Fakultatív kirándulási lehetőség busszal Rijekába és Opatijába: Rövid séta Rijekában: kikötő, halpiac, sétáló utca – kb. 2 óra, majd továbbutazás Opatijába, ahol 3-5 órát töltünk el. Végigsétálunk a tengerparti sétány mesés ősparkjaiban és a főutcáján a régi monarchiás, elegáns épületek között, strandolással egybekötött szabadprogram. Visszaérkezés Kraljevicába a késő délutáni órákban.

A fakultatív kirándulás min. 20 fő esetén indul, ára 3.500 Ft/fő.

Utolsó nap reggeli után hazaindulás, majd haza érkezés az esti órákban.

Népszerű ajánlatok

7 éjszakás nyaralás Ciprus szigetén

Ciprus - Páfosz

3 éjszaka az Álomszigeten, Szantorinin

Görögország - Perissa

Csobbanás az olasz Adrián

Olaszország

3 éjszaka Máltán repülővel

Málta - Bugibba

7 éjszakás máltai nyaralás

Málta - Bugibba

Könnyű nyári csobbanás a horvát Krk szigeten, Baskán

Horvátország - Baska

Shopping túra: vásárlás a Designer Outlet Parndorfban és a Primarkban

Ausztria - Bécs

Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz, a világ egyik legszebb tórendszeréhez

Horvátország