3 éjszaka szállás Kolozsváron

Időszak

augusztus-október

Nap / éjszaka

4 / 3

Ár

29990 Ft-tól

Utazás

Egyéni

Ellátás

Reggeli

Tekintse meg az időpontokat!

Időpontok megnyitása.

Válasszon időpontot!

Bezár
29990 Ft / Fő
29990 Ft / Fő
29990 Ft / Fő
Tovább a foglaláshoz

Címkék:

Családi utazás Városlátogatás Hosszú hétvége

Ajánló

Kolozsvár Románia egyik legfontosabb kulturális központja, és egyben Kolozs megye székhelye is. Az Erdélyi-középhegység és az Erdélyi-medence közötti 179,5 km2-es területen helyezkedik el, 346 méteres tengerszint feletti magassággal. Pontosabban a Kis Szamos és Nádas patak völgyében. Három oldalról dombok veszik körül. Nyugati oldalán található a Hója-domb (506m) és a Gorbó-domb (570m). Északról a 684 méteres Lomb-teto és a 617 méteres Csiga-domb határolja. Délkeletről pedig a 825 méter magas Feleki domb húzódik. Ideális helyek a rövid túrákat kedvelőknek.

Lakossága a 2007-es népszámlálás szerint 311400 fő, és ezzel Románia harmadik legnagyobb városa, Bukarest és Jászvásár után. Kolozsvár lakosságának összetétele nagyon sokat változott az évek során. Mivel a magyar lakosság többségben volt a második világháború után, nagyon sok román családot telepítettek be Kolozsvárra. 

Maga a város a 11. században jött létre, de azelőtt is folyamatosan lakott volt. A várost várfal vette körül. A várfal maradványai ma is láthatók. A bástyák közül egyetlen egy maradt meg, a szabók bástyája. Kolozsvárnak számos híres szülöttje van. 1443. február 23-án itt született Hunyadi Mátyás, magyar király, kinek szülőházát ma bárki megnézheti. Bocskai István erdélyi fejedelem is Kolozsváron született 1557. január elsején. A várost az unitárius vallás bölcsőjének is nevezik. Az egyház megalapítója, Dávid Ferenc is kolozsvári származású. 1802. december 15-én megszületik a híres matematikus Bolyai János, a nemeuklideszi geometria megalapítója. 1873. december 30-án születik Losonczi gróf Bánffy Miklós író, grafikus, színpadi rendező, politikus és külügyminiszter, aki az egyik legnagyobb erdélyi földbirtokos család tagja. Reményik Sándor költő is kolozsvári származású.

Szolgáltatások:

Szoba
Wi-Fi Klíma
Szórakozás
Étterem
Strandolás
Parkolás
Ingyenes parkolás

Az ár tartalmazza

  • A 3 éjszaka szállást reggelivel, 1 fő részére

Az ár nem tartalmazza

  • Vacsora felár ellenében kérhető
  • A helyszínen üdülőhelyi díj fizetendő

Szállás

Hotel Sunny Hill

Street Fagetului nr 31 A, 400619 Kolozsvár, Románia

A Hotel Sunny Hill szállása az erdő közelében, a Faget negyedben helyezkedik el, mindössze 7 km-re Kolozsvár (Cluj) központjától. A szálloda az egész épületben ingyenes wifit kínál. Kérésre és felár ellenében repülőtéri transzfer biztosított.

Minden szobában műholdas TV és fürdőszoba található. Legtöbbjük erkéllyel vagy terasszal rendelkezik, ahonnan az erdőre nyílik kilátás.

A vendégek a svédasztalos reggelit a Sunny Hill éttermében vagy az étteremhez tartozó, napsütötte teraszon fogyaszthatják el.

A Hotel Sunny Hill épületétől a Polus bevásárlóközpont és a Iulius bevásárlóközpont kevesebb mint 8 km-re fekszik. Kolozsvár nemzetközi repülőtere 12 km-re helyezkedik el. A helyszíni parkolás ingyenes.

A szálláson magyarul is beszélnek!

Térkép megjelenítése

Hasznos információk

Látnivalók: 

Kolozsvár és környéke sok mindent kínál turistáinak. 

-Szent Mihály katolikus templom

-Mátyás király lovasszobra, mellette a fekete sereg vezérei: Magyar Balázs, Kinizsi Pál, Báthory István és Szapolyai János

-Bánffy palota

-Mátyás király szülőháza 

-Farkas utcai református templom

-Kolozsvári piarista templom 

-Ortodox Katedrális

-Román Állami Opera és egyben Színház épülete

-Sétatér

-Botanikus kert 

-Házsongárdi temető 

-Fellegvár

 

 Aki Kolozsvárt már megnézte annak érdemes meglátogatnia a város környékét is. Nagyobb városoktól való távolsága: Nagyvárad 152 km, Déva 182 km, Gyulafehérvár 121 km, Dés 61 km, Nagybánya 193 km, Beszterce 119 km, Aranyosgyéres 51 km, Torda 30 km, Marosvásárhely 127 km

Népszerű ajánlatok

7 éjszakás nyaralás Ciprus szigetén

Ciprus - Páfosz

3 éjszaka az Álomszigeten, Szantorinin

Görögország - Perissa

Csobbanás az olasz Adrián

Olaszország

3 éjszaka Máltán repülővel

Málta - Bugibba

7 éjszakás máltai nyaralás

Málta - Bugibba

Könnyű nyári csobbanás a horvát Krk szigeten, Baskán

Horvátország - Baska

Shopping túra: vásárlás a Designer Outlet Parndorfban és a Primarkban

Ausztria - Bécs

Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz, a világ egyik legszebb tórendszeréhez

Horvátország